Bygg din egna hemmastudio

Om du håller på med musik på något sätt så kanske du vill spela in det som du skapar. Bygg din egna hemmastudio för att kunna spela in dina alster. Förutom ditt instrument så behöver du en hyfsad dator och ett ljudkort som du kan koppla in ditt instrument på. Även om det är en akustisk gitarr så behöver du mikrofon och ett ljudkort som gör att det du spelar kan tas upp och spelas in i ett redigeringsprogram på din dator.

Alla börjar någonstans och det finns billiga ljudkort och de som kostar lite mer. Om du precis har börjat så kanske du inte behöver köpa det allra dyraste ljudkortet. Det är ändå bra att tänka på att ett bättre ljudkort ger dig bättre inspelningar. Vilket redigeringsprogram du använder dig av i dator kan vara en smaksak men det finns några som kanske sticker ut lite extra. Proo Tools kanske är något som du ska vänta med tills du lärt mer om tekniken och blivit mer van med inspelning digitalt och redigering.

De flesta inspelning- och redigeringsprogram som finns kan man prova på under en period för att kunna utvärdera om det är något som passar just dig. Du kanske kan kolla upp med något studieförbund om de har kurs i någon musikinspelning och därigenom får lära dig ett redigeringsprogram. Det kan vara den allra bästa vägen att gå innan du väljer vad du ska köpa hem. Som sagt det finns en uppsjö av olika program för dig som vill spela in musik till din dator. Prova dig fram till vad som passar dig bäst och vad som du kan hantera.